باربری

مطالبی درمورد باربری

باربری

مطالبی درمورد باربری

باربری هوایی چگونه است؟

تعریف حمل و نقل هوایی:

حمل و نقل هوایی کالا یا کارگو (که محموله های تجاری هستند)، با هواپیماهای مخصوص مانند: هواپیماهای غول پیکر بلوگا یا آنتونف 225 از کشوری به کشور مقصد ارسال می شود. برای درک کامل حمل و نقل هوایی کالاهای تجاری، و حمل کالاهای مسافران باید با تفاوت دو مفهوم کارگو و فریت بار آشنا باشید.

تفاوت فریت بار و کارگو در حمل و نقل هوایی کالاها چیست؟
افرادی که قصد مهاجرت یا مسافرت طولانی مدت به کشور های دیگر را دارند، می توانند بارهای و لوازم مورد نیاز خود را با استفاده از شرکت های فریت و حمل بار هوایی به کشور مقصد بفرستند، در اصطلاح به این نوع بارها که ماهیت تجاری ندارند، و نوعی بار خصوصی می باشند، فریت بار گفته می شود. در نقطه مقابل کارگو در حمل و نقل هوایی به جابجایی کالاهای تجاری بین کشورهای مختلف گفته می شود، که توسط هواپیماهای اختصاصی منتقل می گردد. در نتیجه بارهایی که توسط تجار به شرکت های هواپیمایی جهت رساندن به کشور مقصد داده می شود، با بار فریت شده مسافران متفاوت است.

تاریخچه حمل و نقل هوایی:

انتقال چنین محموله هایی از دروازه های حمل و نقل مسافری و تجاری به هر کجا که هواپیماها قادر به پرواز و فرود آمدن باشند، انجام می شود. حمل و نقل هوایی برای اولین بار در سال ۱۹۱۱ برای حمل مرسولات پستی مورد استفاده قرار گرفته است. ویژگی های انتقال سریع السیر حمل و نقل هوایی، آن را به عنوان گزینهء باارزشی برای حمل کردن محموله های حساس نسبت به زمان، به تقریباً هر کجای دنیا، مطرح می نماید.واردات از طریق حمل و نقل هوایی همچنین مزیت داشتن سطح بالایی از امنیت نظیر کنترل فرودگاه بر نقل و انتقالات هوایی که بطور جدی مدیریت می شود را ارائه می دهد.حمل و نقل هوایی به سرعتی بسیار سریع تر از ۸۰۰ کیلومتر بر ساعت یا ۴۹۷ مایل بر ساعت، برای حرکت نیازمند است. بر اساس پیش بینی حمل و نقل هوایی جهانی بوئینگ ۲۰۱۰/۲۰۲۲ ، بیان شده است که ترافیک حمل هوایی برای دو دههء آینده تا میزان میانگین سالیانه ۵.۹% رشد خواهد داشت.

این نوع حمل و نقل با واردات هواپیما، شرکت های اپراتور، دستگاه نظارتی، مهمانداری، آموزش های خلبانی، شرکت های هواپیمایی، ارگان های سازنده هواپیما، تعمیرات و غیره ارتباط نزدیکی دارند. در حمل و نقل هوایی شرکت های هواپیمایی داخلی نیز سرویس های متنوعی ارائه می دهند که شامل رسیدن بسته ها، خدمات زمینی فرودگاه و غیره می باشد. حمل و نقل به صورت هوایی یکی از روش های حمل و نقل بین المللی است که سرعت و کیفیت خدمات از جمله مزیت های آن می باشد. این حمل و نقل برای جا به جایی در داخل کشور نیز صورت می گیرد

دسته بندی محموله های مربوط به پست های هوایی

موجودات زنده

حیوانات مختلف، از جمله محموله هایی هستند که توسط پست های هوایی جا به جا می شوند. لیکن صاحبان حیوانات لازم است تا قبل از تحویل دادن آن ها به باربری هواپیما، تمامی کنترل ها و معاینات پزشکیشان را انجام داده و با تهیه ی گواه سلامت، حیوانات مورد نظر را به ترمینال باربری مربوطه منتقل نمایند. همچنین تهیه ی قفس متناسب با حیوان مورد نظر نیز، از دیگر امور ضروری به هنگام استفاده از پست های هوایی می باشد که باید مورد توجه صاحبان حیوانات قرار گیرد.


اجساد

اجساد انسان های نیز، از جمله محمولاتی هستند که توسط پست های هوایی ارسال می گردند و صدور بارنامه ی آن ها، پس از ارائه ی جواز دفن و مدارک لازم در خصوص جا به جایی جسد مورد نظر، صادر می گردد.

بارهای فاسد شدنی

بارهای فاسد شدنی، بارهایی همچون محصولات لبنی، محصولات کشاورزی و میوه و تره بار می باشند که نگه داری و حمل آن ها، نیازمند شرایطی خاص و فضایی کافی در مخزن بار هواپیما است و در صورت نبودن این شرایط، محموله ی مورد نظر از بین می رود و فاسد می گردد. برای ارسال چنین محمولاتی توسط پست های هوایی لازم است تا فضای مورد نیاز جهت حمل آن ها، توسط صاحبان بار رزرو گردد و شرایط مورد نیاز جهت جا به جایی آن ها، مورد بررسی قرار گیرد.

بارهای حجمی

بارهای حجمی، بارهایی هستند که نسبت به وزنشان، حجم بیشتری دارند و فضای بسیار زیادی را در مخزن بارگیری هواپیما اشغال می نمایند. صاحبان بار در چنین مواقعی بهتر است تا ابتدا از وجود فضای کافی در هواپیمای مورد نظر اطمینان حاصل نموده و سپس محموله ی مورد نظر را به ترمینال باربری بیاورند و بدین ترتیب با استفاده از پست های هوایی، بار خود را جا به جا نمایند.

بارهای خطرناک

بارهای خطرناک انواع مختلفی دارند که از میان آن ها می توان، به مواد منفجره، گازهای قابل اشتعال، اسیدها و موادی از این دست اشاره کرد. این محموله ها باید، با توجه به قوانین مربوط به بارهای خطرناک بسته بندی شده و تنها در مقدار مشخصی جا به جا شوند تا هیچ گونه خطری را برای هواپیمای مورد نظر به وجود نیاورند و ایمنی پرواز مورد نظر رعایت گردد.

صادرات و واردات هوایی کالاها چیست؟

به همه ی کالاهایی که با مجوز گمرک های کشور مبدا به خارج از کشور و از خارج از کشور به کشور مبدا جابه جا می شود.صادرات و واردات هوایی گفته می شود.

انجام مراحل ترخیص کالاهای وارداتی و هم چنین صدور کالا از کشور مطابق قانون امور گمرکی و دستورالعمل اجرایی آن وابسته به تنظیم اظهارنامه گمرکی و ارائه آن به گمرک است.

مالک موظف می باشد که اسناد لازم اعم از سیاهه خرید، گواهی مبدأ، اسناد بانکی و دیگر مجوزهای لازم را مانند مجوزهای مورد نیاز که قوانین و مقررات مربوطه مشخص نموده است به اظهارنامه اضافه نماید.

به همه ی کالاهایی که با مجوز گمرک های کشور مبدا به خارج از کشور و از خارج از کشور به کشور مبدا جابه جا می شود.صادرات و واردات هوایی گفته می شود.

کالاهای صادراتی و وارداتی به سه دسته تقسیم می شود:

1.کالاهای مجاز:کالاهایی که برای ارسال آن ها نیاز به کسب مجوز نمی باشد کالاهای مجاز گفته می شود.

2.کالاهای مشروط: کالاهایی که برای صادر و وارد شدن آن ها به مجوز از سازمان های دولتی نیازمند می باشد و این موارد اعم از کتاب،فیلم،نوار،نشریات و آثار فرهنگی هنری می باشد.

3.کالاهای ممنوع الصدور: کالاهای ممنوع الصدور کالایی می باشد که به سبب قانون و شرع مقدس ممنوع می باشد.





نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد